Elevrådsstyret: Øverst fra venstre: Anna Holden Jacobsen, Tonje Ersland Aae, Helene Rosbach Kvalvaag, Thomas Hoem, Ester Annie Brende, Elisabet Sundet Gulla, Astrid Utheim Aune. Nederst fra venstre: Ayleen øyen, Gunnhild Baadnes Holm (Leder), Daniel Ørnvik (Nestleder) og Fatin Abdellah.

Elevrådet

Elevrådstyret for skoleåret 2018/2019 er som følger:

Leder: Gunnhild Baadnes Holm
Nestleder: Daniel Ørnvik
Sekretær: Ester Annie Brende
Styremedlemmer: Elisabet Sundet Gulla, Anna Holden Jacobsen, Helene Rosbach Kvalvaag, Thomas Hoem, Astrid Utheim Aune, Fatin Abdellah, Ayleen Øyen, Tonje Ersland Aae

Heisann, jeg er årets elevrådsleder på Atlanten videregående skole!

Elevrådet er ungdommenes og elevenes direkte medvirkningsorgan på skolen, og jeg mener selv at ungdommens medvirkning er ytterst viktig. Det er viktig å kunne si noe om hva som foregår rundt oss og å ha en stemme i vår egen skolehverdag. Jeg skal personlig sørge for at nettopp dette skjer i år, og at vi som er elever på Atlanten føler at vi blir hørt.

Det å være med i elevrådet er en viktig oppgave, og det betyr at man er valgt av sine medelever til å være deres stemme. Dette medfører ansvar, og derfor er det er så viktig at vi benytter oss av denne muligheten vi har fått. Vi er privilegerte! Dette har jeg selv fått lært, da jeg via skolen fikk være med SOS Barnebyer i 2017 til Zimbabwe der jeg besøkte ulike barnebyer og lokalsamfunn. Her møtte jeg barn og unge, som på likhet med oss på Atlanten og i Norge generelt, har drømmer. Likevel er deres realitet helt fjernt for oss, og å ha et skoledemokrati på lik linje med oss var for de en ukjent tanke. Innsamlingsaksjonen vi gjør hvert år i samarbeid med SOS-Barnebyer er derfor en av hovedoppgavene til elevrådet, som mange andre år. Vi samler inn stadig større beløp til SOS-barnebyer for hvert år som går, og dette er et veldig bra tiltak.

I tillegg til dette skal vi også høre på elevene, for det er tross alt dere vi er  her for. Er det noe man ønsker å ta opp, si fra til deres tillitsvalgte i klassen, som tar dette med videre til elevrådet. Man kan også sende en mail til meg: gunnhild.holm@hotmail.com

Håper alle får et fint skoleår, husk å ta vare på hverandre!

Gunnhild Baadnes Holm
Elevrådsleder ved Atlanten Videregående Skole