Atlanten VGS > Novembertur med 3 Idrett

Novembertur med 3 Idrett

I slutten av forrige uke dyrket 3.-klassen på idrettslinja friluftslivet på Frei

Målet med turen var å gjennomføre en overnatting i skogsmiljø med fokus på sporløs ferdsel, etablering av leir og bålplass og garnsetting på samisk vis. Elevene skulle jobbe selvstendig i mindre grupper uten hjelp fra lærerne. Leiren ble etablert i nærheten av Setervatnet i Freimarka. På ettermiddagen forlot lærerne leiren og laget seg en gapahuk omtrent tre kilometer unna eleven. Avtalen var at de skulle ta kontakt bare ved akutt hjelp.

3ID på Frei

Elevene tilbrakte ettermiddagen og kvelden med matlaging rundt bålet samt stemningsfull podcast med truecrime på høyttaleren. Noen ga tilbakemelding om at natten ble søvnløs og angstfylt pga. podcastens innhold. Lærerne derimot tilbrakte en uforglemmelig natt i gapahuken med bål under stjernehimmelen. Dagen etter våknet vi til strålende morgensol over Reinsfjellet. Etter en rolig frokost dro vi garnet og ryddet leiren. Vi returnerte til Prestmyra i nydelig novembervær.

Faglærere Anne Lise og Per Eirik