Atlanten VGS > Nyheter > 3ID på vinterekspedisjon

3ID på vinterekspedisjon

3.-klassen på idrettslinja har vært på tredagers skitur på Fursetfjellet

Dag 1: mandag morgen kl. 0915 kjørte bussen fra skolen. Klassen var delt inn i grupper med tre elever. Gruppene var utstyrt med eget telt og pulker på deling. To grupper ble satt av bussen ved Silset sammen med faglærer Øistein. Deretter gikk turen videre til Botterlia leirsted, hvor tre grupper startet turen. De siste tre gruppene startet turen på Duåsen i følge med kontaktlærer Eivind. Alle gruppene hadde med seg kart med inntegnet leirområde for første kvelden. Leirsted og møtested for første natten skulle var mellom Fursetsætra og Langliløken.

Tung stigning opp fra Silset

Gruppene som startet ved Heggem

Gruppene som startet ved Heggem gikk første del av turen uten oppkjørte spor

Dag 2: Deltakerne våknet opp til en kjølig morgen med nysnø på teltene. Deretter gikk alle gruppene samlet videre, rundt Raudheia og inn i Langdalen til leirsted for andre natt.

Morgenstemning andre dag på tur

Nedsnødd teltleir dag to

Elever fra 3ID på skitur

God stemning i fint vær på andre dag skituren

Dag 3: Siste etappen var en litt kortere distanse i lett terreng ned til Skaret skisenter, hvor en varm buss ventet på elever og lærere.

Elevene nærmer seg slutten på turen

Siste etappe i Langdalen mot Skaret

Pølsegrilling i leiren

Skitur i Osmarka
Skiglede

Tilsammen gikk turen over ca. 35 km i fint skiterreng. Faglærer Øistein og kontaktlærer Eivind er veldig stolte over elevenes gjennomføring av en hard vinterekspedisjon.