Atlanten VGS > Nyheter > Besøk hos årets utvekslingselever i York

Besøk hos årets utvekslingselever i York

Den første uka i desember besøkte engelsklærerne Trude Hoel, Eskild Bunes og Annfrid Strømsholm (også kontaktperson for York) årets utvekslingselever. For 7. året på rad sender Atlanten vgs. elever til York, og i år er det 7 elever som tar VG2 på York College.

Elevene kunne fortelle om hyggelige og omsorgsfulle vertsfamilier som tar veldig godt vare på dem, og om en spennende skolehverdag. Mye er annerledes enn hjemme, og man må lære å tilpasse seg den engelske undervisninga, der læringstempoet er høyt og det faglige fokuset sterkt. Hver undervisningsøkt varer i 90 minutter, og skoledagen varer fra 09.00 til 16.30, med en times lunsjpause. Det varierer fra fag til fag hvor vanskelig elevene synes det er å henge med i timene, men alle sju ga uttrykk for at de samlet sett synes det går veldig bra.

Elever fra Atlanten videregående skole som tar VG2 på York College

Fra venstre: Laszlo Peter, Sigurd Elias Mokkelbost, Gerhard Futsæter Solem, Kristian Nekstad Maroni, Eskild Bunes og Trude Hoel (lærere), Mia Tidemandsen, Astri Olavsdatter og Marte Herrem. Astri og Marte er elever på idrettslinja, Gerhard på musikklinja, og de fire andre går studiespesialiserende.