Atlanten VGS > Nyheter > Forslag til helseinnovasjon

Forslag til helseinnovasjon

2ID ved Atlanten vgs presenterte forslag til å redusere sykefraværet i Kristiansund kommune på storledermøtet 5. April 2018

6. februar ble det gjennomført innovasjonscamp for elever i 2. klassen ved idrettslinja ved Atlanten videregående skole, i regi av Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal. Kristiansund kommune var oppdragsgiver.

"Vi trenger mer kunnskap om nye forskningsresultater og gode og virkningsfulle eksempler på hvordan vi kan forebygge og følge opp sykefraværet i Kristiansund kommune. Sykefravær er en av kommunens store utgifter. Det vil være en stor økonomisk gevinst å redusere fraværet."

Dette sier personalsjefen i Kristiansund kommune, Synnøve Tangen, som utfordret elevene i 2ID ved Atlanten vgs til å komme med framtidsrettede løsninger for å redusere og følge opp sykefraværet.

Helseinnovasjonssenteret, ungt entreprenørskap Møre og Romsdal, Kristiansund kommune, APOINT og Rehabspesialisten bidro med innlegg, arbeidsmetodikk og/eller veiledning. På slutten av arbeidsdagen presenterte elevene kreative og fremtidsrettede forslag for juryen. Alle gruppene imponerte. En gruppe ble kåret til vinner.

Elevene takket ja til å presentere forslagene på storledermøtet 5. April 2018

Program for dagen:

09:00-09:30: Innlegg fra Bjarte Bye Løfaldli, leder for Helseinnovasjonssenteret og Synnøve Tangen, personalsjef i Kristiansund kommune

09:30-10:00: Innlegg fra Innovasjonscamp-gruppene (5 min. pr. gruppe)

10:00-10:15: Refleksjon (individuelt og i gruppe)

10:15-10:30: Tilbakemeldinger/innspill i plenum

Våre elever fra 2ID leverte gode presentasjoner og representerte skolen på en fabelaktig måte.

Rune Nordhaug, avdelingsleder idrett