Atlanten VGS > Nyheter > Høsttur med 2 Idrett

Høsttur med 2 Idrett

Tidlig i oktober var 2.-klassen på idrettslinja på høstekskursjon på Tustna

Etter endt transport med buss og ferge, ankom vi Høgda stadion på Leira. Med full oppakning tok vi oss opp til Vettalivatnet, ved foten av Jørenvågssalen. Været var strålende og stemningen var god. Vi etablerte teltleir ved vatnet. Elevene var raske med å sette opp telt og gjorde deretter i stand lunsj. Etter måltidet pakket vi om til lett sekk for topptur og satte kursen mot Knubben. Vel fremme på Knubben ble vi enig om å fortsette turen i retning Leirtind. Men på grunn av snikende tåke og nedbør snudde vi halvveis og returnerte Knubben. Der fordelte vi arbeidsoppgaver for resten av kvelden. Noen fikk i oppgave å lage mat, andre å samle tørr ved til bål. Oppgavene ble løst på en utmerket måte og etter noen timer i leir var elevene både varme og mette. Kvelden ble tilbrakt med bålkos og sosiale aktiviteter. Ved ti-tiden trakk alle inn i teltene og gikk til ro.

Neste morgen våknet vi til flott høstvær og is på vannene. Noen elever opplevde at natten var litt kjølig med minusgrader og mye vind. Men de fleste hadde hatt en behagelig natt i teltet. Vi spiste en lang og god frokost i sola med nydelig utsikt over både hav og fjell. Senere på formiddagen brøt vi opp leiren og returnerte til Leira for hjemreise. Noen benyttet anledningen til å stikke innom den lokale butikken for å kunne nyte potetgull og brus i sola mens de ventet på bussen hjem. De tre læringsmålene "sporløs ferdsel", "etablering av ly og leir" og "matlaging med gassbrenner og bål" ble gjennomført etter planen. Faglærere på turen var Kristin Bang og Per Eirik Bentz.

Før etablering av leir
Etablering av teltleir