Atlanten VGS > Nyheter > Julehilsen fra ledelsen

Julehilsen fra ledelsen

Kjære alle sammen. Juleferien 2020 skulle gi alle oss som til vanlig holder til på Atlanten videregående skole en velfortjent ferie.

Det har vært en høst som har krevd litt ekstra av oss, og egentlig var vi vel ganske så ferdige med korona-året 2020. Vi har gått sammen i gangene og kjent på at pandemien har vært rundt oss, men heldigvis ikke hos oss. Den siste uka kunne vi la julestemningen komme sterkere og sterkere. Med den tradisjonelle julekonserten som flott streaming-konsert på torsdags- og fredagskvelden, og med live-streaming ut til alle klasserommene på fredag formiddag, gjorde musikk- og danselinja alt for å skape julestemning i koronaens tid. Så ble det juleferie.

Lite visste vi da vi ønsket hverandre god jul at noen dager senere skulle alle elever og lærere på MDD, samt mange andre elever og lærere sitte i karantene på grunn av positiv prøve på flere tilhørende skolen. En ansvarsfull elev kjente på at noe ikke stemte og fikk testet seg på søndag. Mandag var den positive prøven ferdig analysert, og plutselig ble det smittesporing, karantene og testing på alle som hadde vært sammen torsdag og fredag. Saken har vist seg å ha et stort omfang, og både Kristiansund og flere andre kommuner på Nordmøre er berørte. Tidsperspektivet på smittesporing er også utvidet, så nå er hele den siste uka med i søkeperioden. Det er et krevende arbeid, og skolen bidrar som best vi kan sammen med smitteteamet i kommunen.

Jula har blitt svært annerledes for veldig mange. Særlig vanskelig er det nok for dem som selv er smittet og deres nærmeste. Vi håper virkelig sykdomsforløpet går greit for alle sammen, og at smitten ikke sprer seg i familiene rundt om som har smitten i huset. Å sitte i isolasjon på julaften er ikke greit, uansett om det er folk som ser til at man har det man trenger. Vit at vi tenker på dere. Vi har også tanke for alle dere som har havnet i karantene og som går og venter på testresultatet eller er negative. Det er ikke greit å måtte gå i slik karantene, men det er det eneste riktige å gjøre. Det er når vi alle gjør det vi får beskjed om at dette kan gå bra, og at skolen kan slå smitten tilbake.

Alle skjønte at jula 2020 ville bli spesiell. Nå ble den veldig annerledes for veldig mange med tilknytning til skolen, og det er fryktelig leit. Foreløpig vet vi ikke hvor stort omfang utbruddet har, men det er ikke tvil om at det er en omfattende situasjon. Vi håper likevel at alle får oppleve litt julestemning, selv om Atlanten videregående skole har blitt en del av korona-statistikken. Nå er det viktig at vi tenker på hverandre, tar de kloke valgene og gjør de riktige handlingene. Da vil vi kunne komme styrket ut av dette. Vi satser på å treffes friske og smittefrie i 2021.

Med de beste ønsker for jula,

Trond, Lene, Rune og Morten