Atlanten VGS > Nyheter > Oppfordring fra helsemyndighetene

Oppfordring fra helsemyndighetene

Fredag kom Helsedirektoratet med flere, mer konkrete råd og vi oppfordrer alle våre elever til å følge helsemyndighetenes oppfordringer og unngå å samles i store grupper

Alle bes om å være mest mulig hjemme. Man kan omgås søsken som normalt, dette gjelder også ungdom fra skilte familier som har flere hjem. Hovedmålsettingen er likevel å redusere antall kontakter til et så lavt nivå som mulig.

Det anbefales å ikke samle flere til treff eller felles aktiviteter. Målet er å holde avstand for å hindre smitte. Anbefalingen er å holde minst en meters avstand. Samvær bør begrenses (få timer).

For å ivareta barn og ungdoms behov for sosial omgang kan man ha en til to faste venner og holde seg til de samme vennene gjennom denne perioden.

Det er bedre å møtes utendørs enn innendørs.
Steder med mange folk samtidig bør unngås. Anbefalingen om en meters avstand gjelder også her.
Bursdagsselskaper og andre fester bør utsettes.
Overnattingsbesøk bør begrenses i denne perioden.
Vask hender ofte og ha god hostehygiene.

Råd til foreldre, barn og gravide: https://helsenorge.no/koronavirus/barn-og-gravide