Atlanten VGS > Nyheter > Rapport fra høsttur på Ertvågsøya

Rapport fra høsttur på Ertvågsøya

16.-18. oktober gjennomførte 3ID ekskursjon friluftsliv fra Imarbu, over Ertvågsøya til Aure sentrum.

Første dag gikk vi fra hovedveien til Imarbu og i retning Nersetra. Vi spiste lunsj på Imarbu, hvor noen elever prøvde å ro med geitbåter. Underveis mot Nersetra ble været gradvis dårligere. Kraftig vind og mye regn gjorde at vi måtte slå leir tidligere enn planlagt. Etter etablering av leir og inntak av et varmt måltid i teltet, fikk vi fyret et stort bål under ei tyrirot. Kvelden ble tilbrakt rundt bålet med matlaging, klestørk og sosiale aktiviteter. Ved midnatt var det stjerneklart og roen senket seg behagelig i skogen. Utpå natten, etter at alle lå og sov i soveposene, brøt stormen løs. Det ble for mange en søvnløs og urolig natt med kraftige stormkast.

Ertvågsøya 2018 geitbåt

Elevene fikk ro geitbåt ved Imarbu

Etter frokost på dag to brøt vi leir og startet en lang marsj med tunge sekker mot Nersetra som mål. Det regnet og blåste fortsatt friskt, men stemningen i gruppa var god. Ved ankomst Nersetra bestemte vi at elevene kunne installere seg på hytta siden mange var våte og kalde. Det ble nok en sosial kveld med peiskos og god mat. Faglærerne stakk selvsagt til skogs for å tilbringe natten i telt.

To elever tar en pause over fjellet på Ertvågsøya

Hvile og mat over fjellet på Ertvågsøya

Den siste dagen våknet vi til bedre vær. Veien over fjellet med tung sekk opplevdes fysisk krevende for mange. Ved ankomst Aure sentrum tidlig ettermiddag siste turdag, var alle likevel enige om at det hadde vært en lærerik tur og positiv erfaring. Faglærerne Haukenes og Bentz gjennomførte, sammen med elevene, erfaringsutvekslinger omkring læreplanmål i friluftsliv mens vi ventet på bussen. Etter ti minutter busstur på vei hjem kunne faglærerne konstantere at nesten alle elevene sov fredelig og fornøyd.