Atlanten VGS > Nyheter > Silje om hverdagen som elev på danselinja

Silje om hverdagen som elev på danselinja

Silje er 17 år gammel og har vokst opp på Hjelset i Molde. Silje begynte å danse da hun var omtrent 5 år gammel. For 1,5 år siden begynte hun på danselinja på Atlanten videregående skole og bor nå på hybel i Kristiansund. Vi har stilt henne noen spørsmål om hverdagen som elev på danselinja og om hybellivet.

Hva gjorde at du valgte danselinja?
Etter ungdomsskolen var jeg veldig skolelei og følte et behov for mer variasjon. Jeg har alltid elsket å danse og da jeg fant ut at det eksisterte en linje som kombinerte både dans og skole, så jeg på det som en gylden mulighet.

Hva er det beste med å være elev på danselinja?
Det beste med å være elev på danselinja er at man får en ekstremt variert skolehverdag. Jeg får drive med det jeg elsker samtidig som jeg får generell studiekompetanse. Dansetimene gjør at jeg får utfoldet kreativiteten min og gir meg et overskudd til å jobbe bedre i de teoretiske fellesfagene.

Hvordan ser en typisk skoleuke ut på dans?
På andreåret består en typisk skoleuke av en god blanding fellesfag pluss ca. 17 timer dansefag. Noen ganger har vi dansetimer midt på dagen, andre ganger på slutten av dagen. På fredager har vi en hel dag der vi kun danser. Da samarbeider vi også på tvers av trinnene og øver til kommende oppsetninger og prosjekter.

Hvordan har du utviklet deg som danser på Atlanten?
Før jeg kom til Atlanten drev jeg for det meste med Streetdance og Hiphop og var ikke vant med andre dansesjangere. Nå lærer jeg også jazz, moderne, klassisk og grunnleggende teknikk. Dette gjør at jeg får et bredere spekter, får utfordret meg i stiler jeg ikke er vant med og utvikler meg i de stilene jeg allerede er godt kjent med. Det at jeg har blitt utfordret i andre stiler gjør også at jeg får en nyttig erfaring av hvordan det er å ikke alltid mestre alt og hvordan man må jobbe for å oppnå krevende mål. Dette tror jeg er viktig for utviklingen som danser.

Hva skal du gjøre/studere etter videregående?
Jeg har faktisk ikke bestemt meg for hva jeg vil gjøre etter videregående men fordi jeg går en linje som gir meg både studiekompetanse og danseerfaring har jeg mange muligheter. Jeg har vært inne på tanken om å fortsette med dans, men også å studere sykepleien og etterhvert utdanne meg til jordmor. Det er det som er så fint med danselinja, dørene er åpen for alle mulige veier.

Hvordan er miljøet på Musikk,dans, drama?
Miljøet på Musikk, dans, drama er veldig bra! Det er artig å gå i klasse med folk som har samme interesser som deg selv, og man blir utrolig sammensveiset når man jobber med kreative prosjekter og oppsetninger. I tillegg har jeg en oppfatning av at vi støtter hverandre og at det er trygt å gjøre feil.

Hva er ditt favorittfag?
Jeg synes det er vanskelig å velge hva som er mitt favorittfag, men hvis jeg må velge så er det Scenisk dans fordypning 1. Det er nemlig i disse fagene vi jobber sammen med både første- og tredjeåret. Jeg synes personlig at det er spennende og interessant å jobbe sammen med dansere som er både yngre og eldre enn meg fordi man lærer av hverandre og hverandres tankegang. I tillegg til dette er det også i disse timene vi ofte øver til prosjekt og det er jo alltid ekstra gøy.

Fortell litt om hybellivet:
Siden jeg kommer fra Hjelset, bor jeg nå på hybel i Kristiansund. Da jeg startet på danselinja kjente jeg ingen i byen og var usikker på om skole i en helt annen by var det riktige valget for meg. Etterhvert som jeg ble kjent med klassen min og lærerne mine skjønte jeg raskt at jeg kom til å få tre fine år. Jeg har fått mange nye venner, minner og opplevelser, samtidig som jeg har tatt vare på de vennene jeg har på Hjelset. Jeg tror jeg har lært masse av det å komme som ny på en ukjent skole. Selv om det var utfordrende helt i starten, tror jeg at det er en fin erfaring å ha med seg videre i livet.

danselinja 2
danselinja 3