Atlanten VGS > Nyheter > Vårskitur i Osmarka

Vårskitur i Osmarka

Onsdag og torsdag forrige uke var 2.-klassen på Idrettslinja på skitur med overnatting i Osmarka

På onsdag formiddag ble bussen pakket med ski, sekker og pulker og satte kursen mot Gjemnes. Gjengen ankommer parkeringsplassen i Botterlia ved lunsjtider og setter raskt kursen mot leirstedet, som ligger omtrent en halv times skitur opp i lia. Her etableres teltleir og vi spiser lunsj. Omtrent halvparten av klassen drar deretter videre på topptur på ski til Duå, 790 moh. Resten av klassen blir igjen i leiren for å grave bålplass og hugge ved. Turen til Duå tar omtrent tre timer. På ettermiddagen tennes bål og vi spiser middag. Resten av kvelden brukes til sosiale aktiviteter og skilek.

Etter en litt kald natt i telt blir det en rolig morgen og formiddag med frokost og rydding av leirplass. Vi pakker utstyret og sklir rolig ned til parkeringsplassen hvor bussen henter oss i ett-tida. Faglærer Per Eirik Bentz er veldig godt fornøyd med gjennomføringen av ekskursjonen.

Teltleiren ved Botterlia

Halve klassen på vei mot Duå i det fjerne

De siste meterne før toppen

Utsikt fra toppen av Duå