Atlanten VGS > Utdanningstilbud > Musikk, dans og drama

Michael Jackson medley United Stage of America 2016

Musikk, dans og drama

Studieforberedende med musikk, dans og drama

Velg mellom:

• Fordypning i dans      (vigo søkekode mdmdd1--4-)
  • Fordypning i musikk  (vigo søkekode mdmdd1--1-)

Brenner du for musikk? Eller lever du for dansen? Elsker du å stå på en scene og synge, spille eller danse for et publikum? Du kan kombinere din interesse for musikk eller dans med et programområde som gir studiekompetanse på tre år.

På dette programområdet kombinerer elevene fellesfag med ei grundig praktisk og teoretisk opplæring innenfor musikk eller dans.

Velger du musikk, får du opplæring i ett hovedinstrument og to ulike bi-instrumenter, samt lære om ulike musikkstiler og måter å forstå og lage musikk på.

Velger du dans, vil du få flere dansetimer i uka i tillegg til danseteori og koreografiopplæring.

Fellesfag Programfag Musikk(M) Dans(D)

• Norsk
  • Fremmedspråk
  • Matematikk
  • Naturfag
  • Samfunnsfag
  • Geografi
  • Engelsk
  • Kroppsøving
  • Religion og etikk
  • Instrument, kor og samspill(M)
  • Musikk i perspektiv(M)
  • Instruksjon og ledelse(M)
  • Ergonomi og bevegelse(M)
  • Musikk(M)
  • Lytting(M)
  • Musikk fordypning(M)
  • Bevegelse(D)
  • Dans i perspektiv(D)
  • Grunntrening dans(D)
  • Scenisk dans(D)
  • Danseteknikker(D)
  • Scenisk dans fordypning(D)

Det meste av opplæringen foregår på Atlanten videregående skole. Vi samarbeider med Kristiansund kulturskole, Operaen i Kristiansund og dansestudioene i byen, og sammen med disse tilbyr vi et bredt tilbud til musikk- og danseinteresserte elever.

Hverdagen til elevene på musikk,dans og drama er aktiv, kreativ og til tider arbeidskrevende. Konserter, oppsetninger, forestillinger og prosjekter på tvers av årstrinnene gir et tett og sammensveiset miljø blant elever og lærere.

Dansenummer

chris thomas

Chris som Gene Simmons. Foto av Henning Hope Rønhovde

gitar

Foto av Henning Hope Rønhovde

julian

Julian som Steven Tyler

2 om danselinja

Vi har spurt 2 av elevene på danselinja om dere skolehverdag. Her er svarene vi fikk fra Ingunn og Ida som i dag er elever på 2.året.

Morten Røeggen Lystad
Avdelingsleder Musikk, dans og drama, norsk og samfunnsfag
+4771571835 / Mob. 971 03 175