2 om danselinja

Vi har spurt 2 av elevene på danselinja om dere skolehverdag. Her er svarene vi fikk fra Ingunn og Ida som i dag er elever på 2.året.

Hva er det beste med å være elev på danselinja?

Ingunn: Det beste med å være elev på danselinja er å kunne ha et såpass stort fokus på dans i skoletiden og ikke bare på fritiden. Det er også et mer seriøst fokus på dans enn det man kanskje opplever på fritiden. I tillegg får vi også mulighet til å være med på oppsetninger, turnéer osv. Vi er også veldig heldige som har 3 veldig flinke danselærere som gir veldig mye inspirasjon på 3 forskjellige måter.

Ida: At dagene våre alltid har et høydepunkt, noe å glede seg til uansett hvilke lekser og prøver vi har, nemlig dansetimer. Vi har også så heldige å ha en fantastisk sammensetning av dansepedagoger som alltid gir oss danseglede og lærer oss mer.

Hva gjorde at du valgte danselinja?

Ingunn: Jeg valgte danselinja fordi jeg var lei av bare teorifag og likte godt å danse. Det er også veldig fint å vite at man ikke trenger å bli danser etter å ha gått danselinja, fordi etter tre år får du generell studiekompetanse og kan gå videre på nesten alt.

Ida: Jeg var klar over at hele dager med bare teoretiske fag og mengden med lekser og prøver mange andre linjer har ville vært veldig tunge dager for meg. Ville derfor heller ha en blanding slik at jeg hadde muligheten og energien til å prestere mitt beste i alle fag. Jeg var i tillegg usikker på hva jeg skulle gjøre etter videregående og ville holde alle dører åpne.

Hvordan ser en typisk skoleuke ut på dans?

Ingunn: En typisk skoleuke på danselinja består av 10-12 timer praktiske dansefag

Ida: Hver dag har vi en blanding av vanlige teoretiske fag og dansefag. Ukene våre består derfor av dans, lekser, undervisning og venner. Vi har stort sett 10-12 timer praktiske dansefag og 2 timer dansehistorie i uka.

Hvordan har du utviklet deg som danser på Atlanten?

Ingunn: Jeg føler at utviklingen fra jeg startet på danselinja til nå har vært veldig stor, både teknisk og på formidling.

Hva skal du gjøre/studere etter videregående?

Ida:  Jeg skal gå videre med dans, mest sannsynlig ha hovedvekt på jazzdans.

Hvordan er miljøet på Musikk,dans, drama?

Ingunn: Miljøet på musikk, dans og drama er helt fantastisk. Musikklinja har et storprosjekt hvert år som også bidrar til å skape et bedre fellesskap på tvers av kullene. Alle elevene er veldig imøtekommende

Ida:  Veldig godt. Praten mellom alle klassene går lett, og jeg gleder meg hver dag til å møte klassekameratene mine.

Favorittfag?

Ingunn: Favorittfagene er helt klart dansefagene

Ida: Jeg liker veldig godt alle dansefagene.

Hvor lenge har du danset?

Ingunn: Jeg har danset siden jeg var 4 år

Ida: Begynte så smått på Anetts Danceteria som fireåring.

Ingunn

Ingunn er elev på Danselinja vg2