Atlanten VGS > Utdanningstilbud > Studiespesialisering

Studiespesialisering

Studiespesialisering gir det bredeste grunnlaget for videre studier ved høgskoler og universitet. Avhengig av hvilket programfag du velger oppnår du generell eller spesiell studiekompetanse.

Atlanten videregående skole har en stab dyktige lærere med solid kompetanse. Vi legger stor vekt på å være framtidsrettet og kompetanseorientert.

På studiespesialisering har alle elevene på VG1 obligatoriske fellesfag som norsk, geografi, engelsk, naturfag, kroppsøving og samfunnsfag. I tillegg er det obligatorisk med matematikk der du må velge mellom 1T (teoretisk) og 1P (praktisk) og fremmedspråk der du kan velge mellom fransk, spansk og tysk.  Alle elever vil i løpet av tiden som elev få tilbud om en utenlandsreise til et land med tilknytning til det fremmedspråket de undervises i.

På det andre året på studiespesialisering må du velge enten programområde realfag eller programområde språk, samfunns- og økonomifag.

Timetall: vg1 - 30 timer, vg2 - 30 timer, vg3 - 30 timer

Fellesfag

• Norsk
  • Matematikk
  • Naturfag
  • Engelsk
  • Fremmedspråk
  • Geografi
  • Samfunnsfag
  • Religion og etikk
  • Kroppsøving

I tillegg til fellesfagene velger du 15 timer programfag på VG2 og 15 timer programfag på VG3 fra realfag eller språk, samfunns- og økonomifag.

Lene Hoel
Assisterende rektor