Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Atlanten VGS > Utdanningstilbud > Studiespesialisering > Studiespesialisering med toppidrett

Studiespesialisering med toppidrett

Studiespesialisering med toppidrett

Fra og med høsten 2020 tilbyr Atlanten videregående skole, i tillegg til idrettslinja, studiespesialisering med toppidrett. Dette er et tilbud for elever som driver idrett aktivt og ønsker å kombinere studiespesialisering med toppidrett. 

Hva er studiespesialisering med toppidrett?

På utdanningsprogrammet Studiespesialisering med toppidrett går du på vanlig studiespesialisering, men tar programfaget toppidrett i tillegg. På Vg1 betyr det at du får 5 timer ekstra i uken. På vg2 og Vg3 kan toppidrett være ett av dine programfag og du vil da ikke få flere timer enn elever på vanlig studiespesialisering. Du kan i tillegg velge fordypning i programfag innen realfag, språk, økonomi og samfunnsfag. 

Skolen tilbyr i utgangspunkget toppidrett innen fotball og håndball. Her har vi tett samarbeid med både Kristiansund Ballklubb og Kristiansund Håndballklubb.

Skolen kan legge til rette tilbud for andre lagidretter og individuelle idretter. Elevene vil få opplæring tilknyttet treningsplanlegging og basistrening på skolen, men må legge et eget løp for ferdighetsutvikling. Her er det avgjørende med et tett samarbeid mellom skolen og utøverens trener og klubb. 

Hvordan søke på Studiespesialisering med toppidrett?

Hvis du søker Vg1, søk vanlig studiespesialisering på vigo.no. Du får tilsendt informasjon om hvordan du skal gå frem for å velge toppidrett. Hvis du søker Vg2 eller Vg3, velger du bare toppidrett som ett av dine programfag i fagvalget. 

Hva er forskjellen på studiespesialisering med toppidrett og idrettslinja?

Studiespesialisering med toppidret gir mulighet for maks 5 timer idrett i uka i tillegg til å kunne oppnå generell og spesiell studiekompetanse. Når du søker idrett og går på idrettslinja får du også generell studiekompetanse. Her får du alle programfag innen idrett og har i tillegg til toppidrett også fag som aktivitetslære, treningslære, treningsledelse, idrett og samfunn. 

Elever på idrettslinja har 35 timer per uke i 3 år. Studiespesialisering med toppidrett er 35 timer per uke på Vg1 og 30 timer per uke på Vg2 og Vg3. 

Les mer om idrettslinja her

Hva går toppidrett ut på? 

Toppidrett er faget for deg som satser målrettet innen din idrett. Vi har i dag tilbud innen fotball og håndball. Det kan også bli aktuelt med tilbud innen idividuelle idrettet i tett samarbeid med klubb. Med toppidrett som programfag kan du trene og utvikle ferdigheter i din idrett i skoletiden, to ganger i uken.

I Toppidrett  vil du lære om følgende hovedområder:

  • Treningsplanlegging
  • Basistrening
  • Ferdighetsutvikling

For mer info om programfaget toppidrett se læreplan i udir

For info om hvilke programfag du kan velge i tillegg til toppidrett på vg2 og vg3 se våre sider om realfag og språk, samfunnsfag og økonomi 

fotball Kristiansund stadion
fotball
fotballtrening
toppidrett