Overnatting i Osmarka

3ID på vintertur i "polart" klima

Skriv ut

Torsdag 22. og fredag 23. april gjennomførte 3ID vinterekskursjon i friluftsliv. Turen gikk til Osmarka på Nordmøre. Læringsmålene for turen var transport med pulker, graving av levegger til leirplass og bålplass, navigering i vinterterreng, topptur på ski og sporløs ferdsel.

Vi gikk på ski fra Botterlia i retning mot Duå. Elevene etablerte teltleir i skoggrensa ved elva. På grunn av mye vind og nedbør, måtte vi grave levegger rundt teltene og bålplassen. Etter en velfortjent lunsj i teltene, pakket vi om til dagstursekk og la ut på tur med Duå som mål. Sterk vind, snødrev og dårlig sikt gjorde at elevene fikk muligheten til å øve på navigering. Underveis bestemte vi oss for å endre kurs og gikk i stedet oppom toppene Solliskarven og Dyrliskarven. Sterk vind gjorde at vi snudde der og rente ned tilbake til teltleiren. I leiren fikk vi raskt tent opp et stort bål for å tørke klær og lage varm middag. I ruskete vær kunne vi konstatere at leveggene fungerte som de skulle og ga effektiv beskyttelse. Om kvelden var stemningen god rundt leirbålet.

Etter en kjølig og vindfull natt våknet vi til snø på teltduken og stille vær. Vi fyret opp et fint frokostbål, og underveis i frokosten sprakk skylaget opp og vi fikk sol fra blå himmel. Utpå formiddagen pakket vi telt og utstyr i pulker og sekker, sjekket at leirplassen tilfredsstilte sporløs ferdsel og returnerte til Botterlia. En sliten, men fornøyd gjeng ankom Nordvesthallen for tørking og vedlikehold av fellesutstyret.

Faglærere Anne Lise Olsen og Per Eirik Bentz