Høstekskursjon på Melen

Torsdag 29. oktober reiste 2ID på ekskursjon friluftsliv til Farstad i Hustadvika. Målet for turen var Melen, Sjurvarden og Stemshesten.

Skriv ut

Torsdag morgen kl. 0900 reiste vi av gårde med buss fra Atlanten. Ved skytebanen på Farstad lastet vi av bussen og gjorde oss klare til avmarsj. Det var oppholdsvær og fin temperatur, både lærere og elever valgte å lette på antrekket.

Med tunge sekker og godt humør gikk vi via "lille Besseggen" og ned til Skavatnet. Midt i skråningen på "lille Besseggen" var faglærer Bentz millimeter fra å tråkke på en hoggorm, ellers gikk oppmarsjen som planlagt. Vi etablerte teltleir og spiste lunsj ved vatnet. Etter lunsj pakket vi om til lett dagstursekk og ruslet i rolig tempo mot toppen av Melen. Etter en kort rast på toppen, fortsatte vi ned langs fjellryggen til Sjurvarden. Fra Sjurvarden valgte noen elever også å gå innom Stemshesten. Deretter returnerte vi til teltleiren. Etter tur laget laget hver teltgruppe middag med primus. Kvelden ble brukt til sosiale aktiviteter rundt leirbålet.

Etter en behagelig natt i teltet våknet vi neste morgen til strålende høstvær og skyfri himmel. Vi spiste frokost, pakket sammen utstyret og gikk tilbake til skytebanen. Sporløs ferdsel ble som vanlig gjennomført. Faglærer var Mads Nesjan og Per Eirik Bentz.