Skolehelsetjenesten

Helsesykepleieren vår heter Marianne Ellingsgård og har kontor i 2. etasje sammen med Elevtjenesten. Kontortid skoleåret 2022-2023: mandager og onsdager 08:30-15:00 og torsdager 08:30-11:00.  Utenom kontortid kan helsesykepleier nås via e-post marianne.ellingsgard@kristiansund.kommune.no

NB: I perioden 22. august-2. september har vi ikke helsesykepleier på skolen. I denne perioden kan elever som har behov for å snakke med helsesykepleier benytte drop-in på Helsestasjonen for ungdom onsdager fra kl 13-15.

Målsettingen med skolehelsetjenesten i den videregående skole er å tilby en tjeneste som skal bidra til bedre helse for ungdom i en viktig fase i livet. Skolehelsetjenesten er et lavterskeltilbud, dvs at det ikke skal være vanskelig å ta kontakt med helsesøster.

For at du som er elev skal få den hjelpen du trenger og har krav på, samarbeider helsesøster med skolen og andre instanser. Det skjer selvfølgelig i samråd med deg. Helsesøster henviser til annen hjelpeinstans hvis det er nødvendig og ønskelig.

Du kan snakke med helsykepleier om:

• seksualitet
  • prevensjon
  • seksuelt overførbare sykdommer
  • graviditet
  • abort
  • spiseproblemer
  • rusproblemer
  • vanskelig livssituasjon; ensomhet, depresjon, forhold til familie, skole, venner, kjæreste osv.
  • andre ting du måtte ha behov for å snakke om.

Helsesykepleier har taushetsplikt

Snarveier